Professzionális kártevőirtás                      Budapest   Tel.: 0670-433-0538   email: gutitamas@irtoma.hu

Főoldal

Szolgáltatások
Csótányirtás Rágcsálóirtás Ágyi poloskairtás Hangyairtás Darázsirtás Egyéb rovarok irtása HACCP rendszer támogatása

Árak

Kapcsolat

Darázs tudástár

A darazsak irtása
Hogy néz ki, milyen gyorsan szaporodnak a darazsak?
Hogyan élnek a darazsak?
Hogyan védekezzünk a darazsak ellen?

Darazsak irtása és tanács itt. Budapesten és Pest megyében a darazsak irtása garanciális.

Hogy néz ki, milyen gyorsan szaporodnak a darazsak?

Nagyon sokféle darázsfaj létezik, de amelyik a legtöbb gondot szokta okozni a magyar háztartásokban, az két faj: a német darázs és a lódarázs. A német darázs sárga és fekete színben pompázik, mint a többi darázs féle. Mérete 10-15mm- ez a dolgozók mérete, de általában csak velünk találkozunk. Teljes átalakulással fejlődnek, a petétől a kifejlett egyedig kb. 4-5 hét alatt jut el. Egy királynő dolgozik a kolónia kialakításában , de így is lehetséges, hogy akár 5000 egyedből álló kolóniát építenek ki egy szezon alatt. A lódarázs szaporodása hasonló, azonban kinézete sokakat megrémít. Kétszer akkora is lehet mint a német darázs, vörösesbarna árnyalattal rendelkezik a testfelülete.

Hívjon most, ha a lódarázs irtása elengedhetetlen. Budapesten és Pest megyében a darazsak irtása garanciális.

Ugrás az oldal tetejére

Hogyan élnek a darazsak?

A darazsak társas rovarok, kolóniát építenek fel a királynő vezetésével. A fiatal lódarázs királynő áttelel, majd egyedül kezdi építeni a darázsfészket. Amikor már kifejlődött egyedek vannak körülette, a lódarázs királynő feladata a továbbiakban leszűkül – áttér az új lódarázs populáció növelésére. A darázsfészket ezután a dolgozók építik tovább és ha adottak a feltételek, nagyon serények - én személy szerint már találkoztam akkora fészekkel amekorrába én is elférnék. A fészkek legtöbbször padláson vannak, de falba, szigetelésbe is befészkelhetik magukat, ill. földben is előfordulnak.

A darazsak nappal aktívak, a hőmérséklet függvényében repülnek és dolgoznak. Kivételt képez ebben az esetben a lódarázs, amely éjszaka is aktív lehet, amely rabló életmódjából is következik. Ezért a lódarazsak irtása minden esetben szakember feladata. A darazsak tápláléka elsősorban más rovarok, nyár végén pedig már szinte minden – így kerül a tányérunk közelébe.

A kolónia télen kipusztul, cdsupán a fiatal királynők élik túl a telet, és kezdik elölről, tavasszal új kolóniát építhenek ki.

Érdeklődjön mi fán terem a darazsak irtása. Budapesten és Pest megyében lódarázs irtása garanciával.

Ugrás az oldal tetejére

Hogyan védekezzünk a darazsak ellen?

A darazsak ellen léteznek különféle csapdák, amelyek akkor lehetnek hasznosak, ha egy egy darázs tűnik fel körülöttünk, azonban ha befészkelték magunkat az életterünkbe ez nem oldja meg a problémát. Ha egy kis fészket találunk az otthonunk környezetében és könnyen megközelíthető helyen van akkor a boltban kapható darázsirtó szerekkel megoldható a darázsirtás házilag. Ha azonban nagyobb fészekkel van dolgunk, vagy nem találjuk a fészket és nem is lehet megközelíteni, akkor a darázsirtás otthon nem ajánlott, ekkor darázsirtó szakemberre van szükség. Lódarazsaknál minden esetben ajánlott darázsirtó kihívása.

Főoldal   Szolgáltatások   Árak   Kapcsolat
Legutolsó frissítés: 2011. július 2. Ajánlott felbontás: 1024x768 Honlappal kapcsolatban: kovacsrobert77 kukac gmail pont com